Ендуро Гарванец - Приятелска Среща

По традиция с настъпването на есента е време и за ежегодната доза B04 във Врачански балкан. И тази година имаме удоволствието да ви поканим да покараме и да се забавляваме по пътеките над с. Згориград. Не спираме да поддържаме и подобряваме трасетата, добавяйки нови елементи и линии.
Програмата предвижда каране по общо 12 етапа (пътеки) с обща дължина 42 км, като два от тях ще бъдат специални етапи и ще могат да се карат по двойки във формат с лек състезателен характер (по-скоро като игра). Какво ще рече всичко това?

Във всеки от трите дни ще има по четири етапа, като първият от тях ще е специален. Това означава няколко неща. Първо, качването до него ще е на самоход, за да може участниците да загреят и да се понапънат малко. Второ, ако желаят, участниците могат да се групират по двойки, образувайки отбори. На тези двойки им се засича време за преминаване на етапа, като идеята е по-този начин по-смелия и умел участник да „помага“ на другия да преодолее по-лесно трудните секции, водейки го уверено през тях. Който не желае да се включи в тази закачлива надпревара, може да се спусне индивидуално и без времеизмерване. Качванията към следващите два етапа (които не се явяват специални) за всеки от дните, ще бъде с МПС-та, а карането по тях ще е без времеизмерване и напълно свободно.


Как работи форматът по двойки?

Всеки един отбор получава един чип, като вторият колоездач стартира етапа и носи чипа. Той е длъжен да се чекира в началото и края на пътеката, но това се прави от Маршал, а не колоездача. Маршалът ще направи това само когато и двамата колоездачи са заедно в края и началото на етапа. С други думи, ще получите по-добро време, ако карате заедно от началото до края и водещият всъщност "тегли" по-бавния в най-добрите линии.


Има ли предварително разпределени часове за стартиране на отборите?

Не. Максималното време за стартиране между отборите ще бъде от 30 до 40 секунди, като вие сте свободни да започнете всеки етап, когато пожелаете. Единственото ви ограничение е да преминете трансфера, преди крайните часове ( които ще бъдат достатъчни за достигане до старта на етапа). Прилагат се джентълменските правила - ако по-бърз отбор иска да мине преди вас, най-добре е да го пуснете първи.


Мога ли да карам индивидуално ?

Да разбира се по време на регистрацията можете да се откажете от общите резултати и класиране.


Enduro Garvanets

00Days
00Hours
00Minutes
00Seconds